Ook duel tussen Mali en Kameroen eindigt in 1-1

20 januari 2015, 22:01   Bijgewerkt: 21 januari 2015, 00:43

De deelnemers aan de Afrika Cup blijken dit jaar aan elkaar gewaagd te zijn. Voor de vijfde keer in de eerste acht wedstrijden eindigde een duel dinsdag in een gelijkspel. Opvallend genoeg werd het bij Mali tegen Kameroen ook opnieuw 1-1, een eindstand die al vier keer eerder voorkwam in de eerste speelronde van dit toernooi.

Eerder vandaag eindigde de andere wedstrijd in Groep D, tussen Ivoorkust en Guinea, ook in 1-1. Hierdoor staan alle vier de teams na één speelronde helemaal gelijk.

Bij Mali-Kameroen vielen beide goals in het laatste deel van de wedstrijd. Met nog twintig minuten op de klok zette Sambou Yatabaré, speler van het Franse Guingamp, Mali op voorsprong. New York Red Bulls-verdediger Ambroise Oyongo voorkwam zes minuten voor tijd een nederlaag voor Kameroen door gelijk te maken. Bij Kameroen stond oud-Ajacied Eyong Enoh in de basis, hij moest vroeg in het duel met een blessure naar de kant.

Ook de duels Equatoriaal-Guinee-DR Congo, Tunesië-Kaapverdië en Congo-Zambia werden 1-1.