Internazionale en Fiorentina bekeren simpel verder

22 januari 2015, 00:11

Internazionale heeft woensdag in de Coppa Italia afgerekend met Sampdoria. In het eigen Guiseppe Meazza Stadion trok de formatie van trainer Roberto Mancini met 2-0 aan het langste eind.

Internazionale speelde bijna de hele wedstrijd met een man meer. Nenad Krsticic kreeg al in de twaalfde minuut een rode kaart. Toch duurde het tot twintig minuten voor tijd voor de Nerazzurri de defensie van Sampdoria wisten te slechten. Xherdan Shaqiri schoot op aangeven van Lukas Podolski raak: 1-0. De bezoekers eindigden het duel zelfs met negen toen ook de Pool Pawel Wszolek met twee keer geel uit het veld gestuurd werd. De Argentijn Mauro Icardi besliste het duel vlak voor tijd tegen zijn oude ploeg: 2-0.

Ook Fiorentina bereikte de laatste vier. Dankzij twee doelpunten van Mario Gomez versloeg de ploeg uit Florence Atalanta Bergamo met 3-1. Tussendoor trof ook Juan Cuadrado doel. Rolando Bianchi bepaalde de rust- en eindstand op 3-1.

Dinsdag bereikte Roma de kwartfinales door Empoli na verlenging met 2-1 te verslaan. Donderdag spelen Napoli en Udinese het laatste duel in de achtste finales.