FC Groningen en FC Utrecht spelen gelijk in boeiend duel

Jw
25 januari 2015, 16:23

FC Groningen en FC Utrecht hebben zondag de punten gedeeld in een onderlinge ontmoeting (2-2). In een bijzonder vermakelijke wedstrijd knokten de bezoekers uit de Domstad zich tot twee keer terug van een achterstand. Dat was gezien het spelbeeld ook een verdiende eindstand.

FC Groningen en FC Utrecht besloten er zondagmiddag samen geen slaapverwekkende wedstrijd van te maken. Beide ploegen stonden op het veld om te winnen en dat was direct terug te zien in de wedstrijd. Zo kreeg Willem Janssen al na vijf minuten een goede schietkans, maar mikte hij een meter over. Aan de overkant loerde Jarchinio Antonia constant op de dieptepass, maar FC Utrecht-doelman Robbin Ruiter kwam alert uit zijn doel.

Een domme overtreding van Timo Letschert was de aanleiding voor de openingstreffer. Tjaronn Chery ging achter de bal staan en liet Ruiter kansloos met een fraai genomen vrije trap (1-0). FC Groningen kon slechts een minuut genieten van de voorsprong. Yassin Ayoub leverde de bal vanuit een hoekschop af bij Edouard Duplan, die de bal op sluwe en bijna onzichtbare wijze controleerde met de hand en vanuit een klutssituatie scoorde (1-1).

Even daarvoor maakte een speler van FC Utrecht ook al hands. Jeff Hardeveld beroerde in zijn eigen strafschopgebied de bal met de arm, maar scheidsrechter Edwin van de Graaf zag het niet, wat hem nu wel kwalijk kon worden genomen. Vlak voor rust dacht centrale verdediger Ramon Leeuwin de bezoekers naar een voorsprong te koppen, maar zijn inzet - na opnieuw een gevaarlijk indraaiende trap van Ayoub – ging via de lat over.

Na de aantrekkelijke eerste helft zakte het amusementsniveau zeker niet. In de 50ste minuut kwam FC Groningen opnieuw op voorsprong. Michael de Leeuw anticipeerde goed op een voorzet vanaf de rechterflank en knikte de bal achter Ruiter (2-1). Het was voor de spits van FC Groningen alweer zijn zevende kopdoelpunt van het seizoen, waarmee hij bewijst vooralsnog de beste kopper in de Eredivisie te zijn. En dat is knap voor een aanvaller van 1.78 meter.

FC Utrecht ging opnieuw voorbeeldig om met de tegenslag. Binnen vijf minuten stond het alweer gelijk in de Euroborg. Yassin Ayoub kreeg op de rand van het strafschopgebied ruimte om uit te halen en een speler met zijn traptechniek moet je dat niet geven. De linkspoot krulde de bal buiten bereik van FC Groningen-doelman Sergio Padt in de linkerhoek (2-2).

Ayoub was bij zijn treffer even verlost van de bewaking van Simon Tibbling, die verder veel vermakelijke duels uitvocht met zijn twintigjarige leeftijdsgenoot. In de slotfase werd er voor elke meter gras geknokt en kon het alle kanten op. FC Utrecht kreeg de beste kans op de winst. Doelman Padt lag al gevloerd op de grond, maar Ayoub schoot van dichtbij op de lat. Het verschil tussen beide clubs blijft daardoor op de ranglijst slechts één punt.