Groningen pakt punt: "Teleurstellend, maar wel verdiend"

25 januari 2015, 18:09

FC Groningen kwam zondagmiddag in de eigen Euroborg niet verder dan een 2-2 remise tegen FC Utrecht. Het resultaat is een weerspiegeling van de krachtsverhoudingen in Groningen en trainer Erwin van de Looi kan dan ook wel leven met de puntendeling. "Het is op zich wel teleurstellend dat we in eigen huis 2-2 spelen tegen FC Utrecht, maar de uitslag was wel verdiend, want de ploegen waren aardig in evenwicht."

Het treffen in het noorden kende veel wendingen. "Er waren fases voor Groningen en ook fases waarin Utrecht beter was", zegt Van de Looi dan ook op de clubwebsite. "Ik vond dat je bijvoorbeeld de 1-0 er al aan kon zien  komen. We hadden druk, bleven goed voetballen en hielden de bal in de ploeg. Maar na de 1-0 ging het snel mis. Het is een moment waarop je in eigen huis juist toe moet slaan, maar volledig onnodig gaven we de voorsprong weer weg. Dat was niet goed van ons."

In de tweede helft voltrok zich hetzelfde scenario, zag Van de Looi. "De 2-1 was weer een goede goal, maar bij de 2-2 zakten we te ver in en gaven we het weer uit handen. Al met al kreeg de wedstrijd een verdiende uitslag, maar in het vervolg moeten we wel weer extra scherp en alert zijn", weet de coach van Groningen. "Van de tegengoals moeten we leren en we moeten minder 'zomaar uit het niets'-goals tegen krijgen. Het gebeurde vorige week ook al tegen Ajax, toen we op 1-0 achterstand kwamen. Wel is het een compliment aan beide ploegen dat ze alles hebben gegeven tot en met de derde minuut van de extra tijd. Beide ploegen gingen voor de winst en daar gaat voetbal om."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen