Commotie over spandoek bij Standard Luik - Anderlecht

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

25 januari 2015 – Standard Luik won zondagmiddag de topper tegen Anderlecht met 2-0, maar het beladen duel werd overschaduwd door een spandoek dat voorafgaand aan de aftrap ontrold werd op Sclessin. Doelwit van een tifo-actie van de Standard-fans was Anderlecht-speler Steven Defour, die terugkeerde op het veld van zijn oude club.

Defour vertrok in 2011 bij Standard en opteerde afgelopen zomer voor een overstap van FC Porto naar Anderlecht, de rivaal van de Luikse club. De 26-jarige international moest het flink ontgelden bij zijn terugkeer bij de Rouches. De hard kern van Standard ontvouwde een spandoek met daarop de tekst 'Red or Dead' en een afbeelding van een strijder die een afgehakt hoofd van Defour in zijn hand houdt.

Op sociale verafschuwden veel mensen de actie van de supporters van Standard. Er wordt door een aantal mensen een link gelegd met strijders van terreurorganisatie IS, die de afgelopen maanden meerdere buitenlandse journalisten onthoofden. De afbeelding zou echter refereren aan Jason Voorhees, een personage uit de filmserie 'Friday the 13th'.

De Belgische voetbalbond stelt een onderzoek in naar het spandoek. Defour, het slachtoffer van de uiting, kreeg overigens een rode kaart in de kraker. Standard won het duel met 2-0.

Reacties

Eredivisie

gerelateerd