Arsenal ten koste van Holla en co verder in FA Cup

25 januari 2015, 19:01

Chelsea, Southampton, Manchester City en Tottenham Hotspur werden door minder hoog aangeschreven tegenstanders uitgeschakeld in het FA Cup-toernooi en Manchester United en Liverpool zijn veroordeeld tot het spelen van een replay, maar Arsenal heeft wel gedaan wat het moest doen in het prestigieuze bekertoernooi. De horde Brighton & Hove Albion werd met enige moeite genomen door The Gunners: 2-3.

Met Danny Holla in de basis probeerde Brighton het Arsenal in het eigen American Express Community Stadium zo moeilijk mogelijk te maken, maar eigenlijk kwam de zege van de Engelse topclub geen moment in gevaar. Hoewel het in het laatste kwartier nog even spannend was, stond de ploeg van Arsene Wenger het grootste gedeelte van de wedstrijd met een comfortabele marge van twee voor.

In het eerste half uur stonden er twee spelers op die lange tijd uit de roulatie lagen met blessures. Eerst zorgde Theo Walcott voor de 0-1, later verdubbelde Mesut Özil het verschil. Aan de 0-2 van de Duitser ging een heerlijke pass van Tomas Rosicky vooraf. De Tsjech zorgde zelf voor de 1-3, nadat Chris O'Grady namens Brighton voor de aansluiting had gezorgd. Sam Baldock maakte er een kwartier voor tijd 2-3 van, maar kon uitschakeling van de Championship-club niet voorkomen.

Zodoende maakt Arsenal nog steeds kans op winst van de FA Cup. Vorig jaar schreven de Londenaren deze prijs op hun naam, door Hull City in de finale te verschalken.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen