Arbiter en Higuaín helpen Napoli naar plek drie

26 januari 2015, 22:58   Bijgewerkt: 27 januari 2015, 00:14

Napoli heeft maandagavond uitstekende zaken gedaan in de Serie A. De Partenopei wisten Genoa in het eigen Stadio San Paolo met 2-1 te vloeren en zijn daardoor opgeklommen naar de derde plaats op de ranglijst. Lazio Roma en Sampdoria staan nu allebei twee punten achter op de formatie uit Napels.

De ploeg van coach Rafael Benitez mocht haar handjes dichtknijpen met de overwinning. Het kreeg deze min of meer in de schoot geworpen, omdat arbiter Gianpaolo Calvarese de ploeg een helpende hand toereikte. Twee, welteverstaan. Na zeven minuten spelen maakte Gonzalo Higuaín de 1-0 vanuit buitenspelpositie en, nadat Iago Falque met een schuiver de gelijkmaker had aangetekend, gaf de scheidsrechter de Napolitanen ook nog de zege cadeau.

Bij een vrije trap vanaf de zijkant wees de arbiter opeens resoluut naar de stip. Een uiterst dubieus besluit, bleek in de herhalingen. Higuaín, die heel licht in zijn rug werd geduwd bij het penaltymoment, knalde de bal vanaf elf meter tegen de touwen: 2-1. Napoli had al wel kansen gekregen om eerder weer op voorsprong gekomen. José Maria Callejón raakte het houtwerk en Jonathan de Guzman, die na 70 minuten gewisseld werd, kreeg meerdere goede kansen. Hij lepelde voor rust net over en zag na de theepauze een inzet op de lijn gekeerd worden door verdediger Nicolas Burdisso.

Er kwamen de nodige winteraankopen in actie in Napels. Winteraanwinst Ivan Strinic en Manolo Gabbiadini verschenen namens Napoli op de grasmat, AC Milan-huurling Mbaye Niang debuteerde voor Genoa.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen