Ricksen heeft na ereduel week nodig om bij te komen

27 januari 2015, 11:03   Bijgewerkt: 27 januari 2015, 13:41

Fernando Ricksen werd afgelopen weekend door ruim 40.000 fans van Rangers FC toegejuicht in een speciaal voor hem georganiseerde erewedstrijd. De aan de spierziekte ALS lijdende oud-international heeft een week de tijd nodig om te herstellen. "Ik moet een week slapen om hier van bij te komen. Maar het was het waard. Ik heb een fantastische dag gehad."

De aftrap van het ereduel werd door Ricksen genomen. Hij viel om toen hij samen met Ronald de Boer de bal aan het rollen bracht. "Ik schrok me kapot toen ik omviel", zegt de oud-speler in De Telegraaf. Het stadion viel toen stil. "Maar toen dacht ik: gewoon zwaaien en weglopen. En dat heb ik dus maar gedaan", aldus Ricksen, die verder bijna de hele wedstrijd in de dug-out zat.

De conditie van Ricksen gaat achteruit. Hij slaapt wel bijna twintig uur per dag. "Het enige wat ik doe op een dag is eten, slapen en dan even wat doen. Voor meer heb ik geen kracht. Nee, de kroeg kan ik niet meer in, maar dat heb ik al genoeg gedaan", knipoogt de oud-voetballer, die over een week een intensieve behandeling ondergaat. Hij heeft contact met een arts in Rusland, die mogelijk nieuwe medicijnen heeft tegen ALS. "Ik hoop nog steeds dat die medicijnen me kunnen helpen, al is het een klein beetje."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen