Tibbling nu al vaste waarde: "Veel sneller dan verwacht"

Ger
27 januari 2015, 11:30

Simon Tibbling lijkt na slechts twee optredens al niet meer weg te denken uit de opstelling van FC Groningen. De Zweed debuteerde direct na de winterstop tegen Ajax in de basis en mocht daarna ook in het duel met FC Utrecht aan de aftrap verschijnen. In de laatste wedstrijd nam hij na afloop bovendien de bloemen in ontvangst als man of the match.

De 20-jarige Tibbling tekende eind november een contract tot medio 2019 bij de huidige nummer negen van de Eredivisie. Op 1 januari sloot de van Djurgardens IF afkomstige middenvelder voor het eerst aan bij de selectie van trainer Erwin van de Looi. "Mijn eerste week bij de club was tijdens het trainingskamp in Spanje. Dat was voor mij en Albert (Rusnák, red.) als nieuwe spelers een uitgelezen kans om de selectie te leren kennen", zegt Tibbling tegen FCUpdate.nl. "Ik ben nu twee weken in Groningen en ik leer iedere dag weer nieuwe dingen."

FC Groningen omschreef Tibbling tijdens zijn officiële presentatie in november als 'een allround-middenvelder, die op alle posities op het middenveld kan spelen'. Van de Looi heeft er in de eerste weken van de tweede seizoenshelft voor gekozen om de nieuweling vooral als centrale man in te zetten. "Dat liet hij me ook tijdens de wedstrijd tegen FC Utrecht weten", aldus Tibbling. "Toen zocht ik in zijn ogen nog te vaak de zijkanten op. De aanwijzingen van de coach helpen me verder. Ik kan hier leren om een completere voetballer te worden."

"Veel Scandinavische spelers hebben in Nederland een volgende stap in hun ontwikkeling gezet", weet Tibbling, die ook woensdag in de kwartfinale van de KNVB Beker tegen Vitesse deel zal uitmaken van de Groningse basiself. "Ik probeer altijd alles te geven, maar ik zit nog lang niet op mijn topniveau. Ik wil me blijven ontwikkelen en verwacht dan ook nog veel beter te worden."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen