Sainsbury en Davidson helpen Australië naar finale

27 januari 2015, 11:51

Australië heeft dinsdagochtend (Nederlandse tijd) de eindstrijd bereikt op het toernooi om de Azië Cup. De Socceroos boekten in het Hunter Stadium in Newcastle een comfortabele 2-0 overwinning op de Verenigde Arabische Emiraten. De zege in de halve finale kwam tot stand door twee bekenden van de Eredivisie.

Binnen een kwartier stond het al 2-0 voor de Australiërs, die als grote favoriet voor de eindzege gelden in het toernooi in eigen land. PEC Zwolle-verdediger Trent Sainsbury opende de score tegen de Emiraten. Hij knikte een hoekschop van Massimo Luongo keurig naar de grond en tegen de touwen. Even later was voormalig Heracles Almelo-speler Jason Davidson trefzeker, wederom op aangeven van Luongo. De eredivisiebekenden maakten dus het verschil voor de formatie van bondscoach Ange Postecoglou.

In de finale staan de Australiërs tegenover Zuid-Korea, dat maandag met 2-0 te sterk was voor Irak. De eindstrijd wordt komende zaterdag gespeeld in Sydney. In de groepsfase wisten de Zuid-Koreanen de gastheer met 0-1 te vloeren, maar toen waren beide ploegen el geplaatst voor de knock-outfase. De Emiraten en Irak strijden komende vrijdag met elkaar om de derde plaats.

FC Utrecht-speler Tommy Oar bleef negentig minuten op de reservebank bij Australië.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen