Klap voor Buijs: "Als het voetbal wegvalt, is dat een schok"

28 januari 2015, 10:57

Terwijl zijn ploeggenoten bij sc Heerenveen de komende maanden een gooi doen naar Europees voetbal, moet Jordy Buijs toekijken. De middenvelder liep eind november, in de competitiewedstrijd tegen Ajax, een zware blessure op. Hij scheurde de kruisband van zijn knie en komt dit seizoen niet meer in actie.

Op de clubsite vertelt Buijs dat het hem zwaar valt om niet te kunnen voetballen. "Ik wil betrokken blijven, maar dat is niet altijd makkelijk. Ik vind het moeilijk om naar wedstrijden te kijken. Ik mis het vreselijk, sta letterlijk en figuurlijk aan de zijlijn. De sfeer in de kleedkamer, het spelen en trainen, man, wat wil ik er graag bij zijn."

Het wereldje van de 26-jarige Buijs, afgelopen zomer overgekomen van NAC Breda, stond door de blessure volledig op zijn kop. "Ik besefte me ineens hoe mooi het is om profvoetballer te zijn en dat negentig procent van mijn leven om voetbal draait. Als voetbal dan in één klap wegvalt, is dat een schok."

Vlak voor Kerstmis werd Buijs geopereerd, inmiddels werkt hij keihard aan zijn herstel. "Ik heb natuurlijk nog een lange weg te gaan, maar het gaat prima. Ik heb geen pijn, dat is positief. Het is niet fijn om zo lang te moeten revalideren, maar ik ben mentaal sterk. Dat komt me nu van pas." De Zuid-Hollander wil het beste van de situatie maken. "Ik ben niet bijgelovig, maar geloof wel dat het zo heeft moeten zijn. Deze ervaring kan me sterker maken, daarom moet ik het positieve uit de situatie halen. Ik ga niet forceren. In augustus hoop ik weer een beetje mee te doen. Er staat geen druk op. Goed herstellen is belangrijker dan een snellere rentree."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen