Van Nieff met Groningen naar laatste vier: "Echt genieten"

Ger
29 januari 2015, 00:03

Yoëll van Nieff kan zijn geluk niet op na het succesvolle optreden van FC Groningen in de kwartfinale van het bekertoernooi. De noorderlingen scoorden woensdagavond vier keer tegen Vitesse, dat na rust door een rode kaart voor Guram Kashia met tien man kwam te staan.

"We hadden een uur lang niets te vertellen", geeft Van Nieff eerlijk toe tegenover FCUpdate.nl. "De rode kaart bij Vitesse pakte natuurlijk uitstekend voor ons uit. Tegen tien man hadden we de wedstrijd wél volledig onder controle." FC Groningen profiteerde optimaal van het numerieke overwicht door vier keer te scoren. Van Nieff zelf nam op prachtige wijze de 3-0 voor zijn rekening. De geboren Groninger glipte tussen twee tegenstanders door en vuurde de bal vervolgens met de buitenkant van zijn linker diagonaal in de bovenhoek.

"Er lag wat ruimte tussen die verdedigers en daar maakte ik gebruik van. Ik had mijn blik gericht op de lange hoek en de bal ging er fraai in. Dat was echt genieten", haalt Van Nieff zijn doeltreffende actie terug. "Heel mooi dat we nu nog steeds op koers liggen voor Europees voetbal. Dat kunnen we uiteraard ook via de competitie afdwingen, maar het zou natuurlijk veel mooier zijn om dat doel te bereiken door de bekerfinale te winnen."

Volgens de linksback beschikt FC Groningen over voldoende kwaliteiten om de 'dennenappel' te veroveren. "We hebben gewoon een goede selectie. Bovendien hebben we er in de winterstop met Simon Tibbling en Albert Rusnák nog twee prima spelers bijgekregen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen