Go Ahead Eagles huurt Plet voor rest van seizoen

29 januari 2015, 09:46

Go Ahead Eagles hoeft niet meer verder te zoeken naar offensieve versterking. De club uit Deventer heeft zich verzekerd van de diensten van Glynor Plet. De 27-jarige spits wordt tot het einde van het seizoen op huurbasis overgenomen van Zulte Waregem, zo melden de Deventenaren via de officiële kanalen.

Na Wesley Verhoek is hij de tweede winterversterking van de Eagles. "Ik weet dat de interesse er al eerder is geweest, maar denk dat dit het juiste moment is om mijn bijdrage aan Go Ahead Eagles te leveren. Ik heb daar veel zin in", zegt Plet op de officiële website van zijn nieuwe club. "Ik maak altijd mijn keuzes op gevoel en dat gevoel zei me naar Deventer te gaan. De laatste jaren zijn rumoerig geweest, in die zin: ik heb veel van club gewisseld en heb veel in het buitenland gespeeld. Daardoor moest ik wel eens langere tijd zonder mijn gezin zijn. Ook daarom komt deze kans op het juiste moment."

Foeke Booy spreekt van een 'een mooie versterking, die in de lijn van de komst van Wesley Verhoek ligt'. "Ik heb Glynor gezegd: voor jou een mooie kans, maak het maar waar. Ook Glynor brengt ervaring en een goede leeftijd mee. Hij heeft lengte, kopkracht, is balvast. Heel goed en positief om hem erbij te hebben. We  hebben altijd gezegd: we gaan niet halen om het halen, we halen alleen als we er iemand bijkrijgen die echt iets kan toevoegen, die ons echt kan helpen. Ik denk dat dát met Glynor en Wesley wel goed zit", aldus de Eagles-coach.

Plet verkiest de stap naar Go Ahead boven een buitenlands avontuur. De carrière van de spits zag het levenslicht bij FC Den Bosch. Via de amateurs van FC Lisse kwam hij weer in het profvoetbal terecht, bij Telstar. Hij stond vervolgens onder contract bij achtereenvolgens Heracles Almelo, FC Twente, RC Genk, Hapoel Beer Sheva (Israël) en Zulte Waregem. In België raakte Plet steeds meer uit beeld. Hij kon geen basisplaats afdwingen en werd op een gegeven moment zelfs teruggezet naar het tweede elftal.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen