RC Lens lijkt door rechter hoe dan ook te degraderen

29 januari 2015, 14:30

Hoe het in de rest van het seizoen ook loopt in de Franse Ligue 1, RC Lens lijkt degradatie niet te kunnen afwenden. De rechter heeft de promotie van de club uit de regio Nord-Pas-de-Calais ongeldig verklaard. Dat melden diverse Franse media.

Het besluit van de rechter zorgt ervoor dat Lens na het huidige seizoen zeer waarschijnlijk teruggezet wordt naar de Ligue 2, ook al speelt de ploeg zich op de ranglijst nog veilig. Momenteel staat de club op de negentiende plaats, met evenveel punten als hekkensluiter FC Metz. In 22 duels werden er twintig punten verzameld.

De Franse voetbalfederatie (FFF) gaat in beroep tegen de uitspraak. Volledig uit de lucht vallen komt het overigens niet. Lens mocht afgelopen zomer ternauwernood promoveren naar de Ligue 1. Het diende na een tijdje wel een aantal voorwaarden te moeten voldoen, waadoor het beleid van Lens inzake de salariëring en de transfers streng in de gaten gehouden werd.

De ploeg werd vorig seizoen tweede in de eerste divisie, maar voldeed niet aan de licentievoorwaarden. Lens had moeite om financieel het hoofd boven water te houden. Clubeigenaar en zakenman Hafiz Mammadov trok de portemonnee, zodat er via een beroepszaak toch gepromoveerd kon worden.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen