Aanwinst Plet nog niet in basis: "Maar geweldig dat hij er is"

31 januari 2015, 13:17

Glynor Plet zal vanavond (zaterdag) nog niet in de basis staan bij Go Ahead Eagles, waar hij deze week gepresenteerd werd. De nieuwe spits van de Deventenaren trainde nog maar één keer bij zijn nieuwe club en volgens trainer Foeke Booy is dat nog te weinig voor een basisplaats.

Wesley Verhoek begon vorige week wel direct in de basis bij zijn nieuwe club. "Hij had al drie groepstrainingen bij ons in de benen voor de wedstrijd tegen ADO, Glynor nu pas één", legt Booy uit. "Dat is echt wel een verschil. Al heeft Glynor in die ene training al wel meteen laten zien dat hij absoluut van toegevoegde waarde is, geweldig voor de groep dat hij is gekomen, een positieve impuls."

Volgens Booy heeft zijn nieuwe pupil alles in huis om te slagen in Deventer. "Hij is balvast, schiet ze met rechts en links er gemakkelijk in, ik denk dat we met de komst van Wesley en Glynor het goed hebben gedaan in de winterstop. Altijd hebben we gezegd: voor de breedte halen heeft geen zin, maar jongens die echt iets aan ons toevoegen, daar staan we open voor."

Vorige week wonnen de Eagles met 1-0 van ADO Den Haag, een zege die vertrouwen geeft. "Tegen Groningen zal het natuurlijk wel een andere wedstrijd worden. Zij hebben veel creativiteit voorin, spelen met zeer veel wisselingen. Daar zullen wij een antwoord op moeten vinden. Ik denk dat we daar mogelijkheden hebben."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen