PEC Zwolle zet streep door Necid en gaat vol voor Babalj

31 januari 2015, 14:17

PEC Zwolle heeft de hoop op een terugkeer van Tomas Necid definitief opgegeven. Volgens technisch directeur Gerard Nijkamp is de Tsjech geen optie meer, omdat de kans van slagen erg klein is. Omdat de club wel graag een spits aan de selectie toevoegt, is het uitgekomen bij Eli Babalj. De spits van AZ traint momenteel al mee bij de Blauwvingers en wordt mogelijk spoedig als nieuwe aanwinst gepresenteerd.

Bij AZ heeft de aanvaller geen perspectief meer. "Het is een speler die op een dood spoor zat bij AZ, maar hij is anderhalf jaar geleden wel als talent en international uit Australië naar AZ gekomen", legt Nijkamp uit aan RTV Oost. "Ze hebben hem daar intensief gescout en ik heb een hoge pet op van de scouting van AZ, dat hebben ze in het verleden ook bewezen. We willen hem hier een tweede kans geven om zijn carrière nieuwe leven in te blazen."

Nijkamp hoopt de 22-jarige Babalj dan ook snel vast te leggen. "We proberen het rond te maken met hem. Hij moet de vervanger van Necid worden." Laatstgenoemde komt dus niet terug bij Zwolle. "Daar hebben we een aantal dagen geleden al een streep doorgezet. We willen graag de regie hebben en op de situatie rond Tomas Necid heb ik geen invloed. We hebben het heel lang laten doorsudderen, maar op een gegeven moment kreeg ik de indruk dat de kans op slagen minimaal werd en dan moet je overschakelen op plan B."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen