Moisander beseft: "Zonder winst wordt het wel heel moeilijk"

31 januari 2015 – Voor Ajax staat er morgen (zondag) in Arnhem een zeer belangrijke competitiewedstrijd op de rol. De regerend landskampioen neemt het op tegen Vitesse, de ploeg die de Amsterdammers in de KNVB Beker nog uitschakelde. Niklas Moisander beseft dat Ajax moet winnen in Arnhem als het nog een rol van betekenis wil spelen in de titelrace.

Het treffen met Vitesse kan dus bijna cruciaal worden genoemd, omdat PSV zes punten voorsprong heeft op Ajax. "Maar als we met angst afreizen, maken we zeker geen kans", zegt Moisander tegen het AD. "Vitesse is een lastige tegenstander, met individueel goede spelers en een trainer die vroeg druk wil zetten. Vitesse is na Ajax, PSV en Feyenoord de beste ploeg. Het zal bij ons heel veel beter moeten."

Vorige week speelde Ajax in eigen huis met 0-0 gelijk tegen Feyenoord. Het matige spel van de Amsterdammers viel op. "Waar de bravoure gebleven is? Goeie vraag. We hebben een jong team. Het positiespel is niet als andere jaren en de mindere wedstrijden en resultaten gaan dan in de koppies zitten. Te weinig spelers hebben het team op sleeptouw genomen, terwijl we dat in de winterstop wel hebben afgesproken. Het gebrek aan beleving was het ergst, en dat in de Klassieker. Dat kan gewoon niet. In toppers thuis stonden we er altijd."

Deze week heeft Ajax geprobeerd zich zo goed mogelijk voor te bereiden op Vitesse. "We hebben maandag stevig nagepraat. Het druk zetten, ons sterkste punt, hebben we niet benut. Daar hebben we over gesproken en op getraind. We weten dat we het kunnen, maar moeten dat zondag laten zien. Met goed spel. Dan kunnen we uit dat negatieve ritme komen. Winnen moet, want anders wordt het wel heel moeilijk."

Reacties

Ajax

gerelateerd