Schalke derde na zege op Hannover, rood voor Huntelaar

31 januari 2015, 17:29   Bijgewerkt: 31 januari 2015, 20:54

Schalke 04 is de tweede seizoenshelft in de Bundesliga begonnen met een minimale zege. De formatie van Roberto Di Matteo won vanmiddag (zaterdag) in eigen stadion met 1-0 van Hannover 96. Smetje op de zege was de rode kaart die Klaas-Jan Huntelaar in de slotfase kreeg. Huub Stevens ging met zijn team onderuit tegen Borussia Mönchengladbach, terwijl ook Hamburger SV haar eerste officiële wedstrijd van 2015 verloor.

Schalke is er in geslaagd nummer acht Hannover te verslaan. Gemakkelijk ging het niet, maar een doelpunt van Marc Höger volstond voor de nieuwe nummer drie van de Bundesliga. De Duitser scoorde in de 32ste minuut, met een een bekeken laag schot in de korte hoek. Klaas-Jan Huntelaar vierde het feestje na het doelpunt mee, maar zou de wedstrijd niet helemaal uitspelen. Hij kreeg in de 85ste minuut namelijk rood, na een harde charge op Manuel Schmiedebach. Op de rode kaart viel weinig af te dingen.

VfB Stuttgart wist voor vandaag acht keer op rij niet te winnen en slaagde daar ook op de eerste speelronde van 2015 niet in. De formatie van Huub Stevens moest zijn meerdere erkennen in het hoog geklasseerde Borussia Mönchengladbach. Patrick Herrmann tekende in de 71ste minuut voor de enige treffer van het duel. Als Werder Bremen en Borussia Dortmund later dit weekend winnen, zakt Stuttgart naar de laatste plaats in de Bundesliga.

Hamburger SV leed vanmiddag in eigen huis een pijnlijke nederlaag tegen promovendus 1. FC Köln. De bezoekers wonnen met 0-2, door twee doelpunten van Marcel Risse in de tweede helft. Rafael van der Vaart speelde de hele wedstrijd en kreeg een gele kaart.

SC Freiburg boekte op eigen terrein een overtuigende zege op Eintracht Frankfurt: 4-1. FSV Mainz veegde de vloer aan met promovendus SC Paderborn. De ontmoeting eindigde in 5-0.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!