Nederlanders belangrijk voor Van Gaal, Eriksen scoort weer

31 januari 2015, 17:53   Bijgewerkt: 31 januari 2015, 19:20

Manchester United heeft revanche genomen op Leicester City, door zaterdag op het eigen Old Trafford met 3-1 te winnen van de Premier League-hekkensluiter. Daley Blind en Robin van Persie legden de basis voor de triomf. Op bezoek bij West Bromwich Albion was oud-Ajacied Christian Eriksen opnieuw belangrijk voor Tottenham Hotspur (0-3).

Eerder in het seizoen ging Manchester United nog pijnlijk onderuit bij Leicester City. De ploeg van manager Louis van Gaal stond na een uur spelen nog met 1-3 voor, maar stapte uiteindelijk met een 5-3 nederlaag van het veld. Deze keer lieten The Red Devils zich niet verrassen.

In de eerste 25 minuten had Manchester United nog moeite met het stugge spel van Leicester City, maar in het tweede deel van de eerste helft ging het hard. Daley Blind stond in de 27ste minuut aan de basis van de 1-0 van Robin van Persie. De oud-Ajacied veroverde op het middenveld de bal en bracht vervolgens zijn landgenoot in stelling met een fraaie boogbal. Van Persie bevond zich weliswaar in buitenspelpositie, maar mocht desondanks de score openen.

Vijf minuten later verdubbelde Radamel Falcao de voorsprong van Manchester United. De Colombiaan scoorde in de rebound, na een gekeerd schot van Angel Di Maria. Van Persie was deze keer degene die de aanval opzette. Op slag van rust was Blind opnieuw belangrijk voor de thuisploeg. Ditmaal verlengde hij met het hoofd een corner, waarna de bal door Wes Morgan in eigen doel werd gekopt. Voormalig Anderlecht-speler Marcin Wasilewski tekende in de tachtigste minuut voor de 3-1 van Leicester City, maar verder liet Manchester United het deze keer niet komen.

Manchester United neemt door de winst de derde plaats op de ranglijst over van Southampton, maar de formatie van manager Ronald Koeman komt zondag nog in actie. Het krijgt visite van Swansea City. Chelsea en Manchester City, de nummers één en twee van het klassement, trappen vanavond om 18.30 uur af in Londen.

Tottenham Hotspur stootte Arsenal, dat zondag nog wel thuis speelt tegen Aston Villa, van de vijfde plaats met een 0-3 zege bij West Bromwich Albion. Christian Eriksen is de laatste weken op dreef voor The Spurs. De Deense spelmaker scoort regelmatig uit vrije trappen en deed dat ook op The Hawthorns. Daarmee opende Eriksen in de zesde minuut de score. Door twee goals van Harry Kane, waarvan één penalty, liep Tottenham uiteindelijk uit naar een ruime overwinning. Michel Vorm bleef op de bank bij de bezoekers.

Liverpool kwam voor de derde keer in successie als winnaar uit de strijd en klom daarmee naar de zevende positie. Op het eigen Anfield werd met 2-0 gewonnen van concurrent West Ham United, door doelpunten van Raheem Sterling en Daniel Sturridge in de tweede helft. Philippe Coutinho verrichtte bij beide treffers het voorbereidende werk.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen