Zwolle trekt in behoudend duel met Utrecht aan langste eind

Ger
1 februari 2015, 16:24   Bijgewerkt: 1 februari 2015, 17:06

FC Utrecht heeft een tegenvallende week in mineur afgesloten. In een regenachtige Galgenwaard was de thuisploeg niet in staat om een vuist te maken tegen PEC Zwolle. De Zwollenaren speelden eveneens een pover duel, maar waren wel in staat om enkele kansen te creëren en namen dankzij een 0-2 overwinning de drie punten mee naar huis.

Alle ogen waren uiteraard gericht op Anouar Kali. De middenvelder van FC Utrecht sloeg deze week tijdens de training teamgenoot Kristoffer Peterson een gebroken kaak. Dat kwam hem op een geldboete te staan. Dat de supporters het gedrag van Kali afkeuren, bleek wel gedurende de wedstrijd. Bij elk balcontact kreeg de Utrechter een fluitconcert over zich heen. De gasten begonnen met dezelfde elf spelers als tijdens het bekerduel met Cambuur, waar een verlenging aan te pas moest komen om Zwolle naar de halve finale te krijgen.

De verdedigende intenties ten spijt, ging er toch een verdedigingsfout vooraf aan het doelpunt van Thomas Lam. Bram van Polen kreeg aan de linkerkant alle ruimte om de bal hard en laag voor te brengen. Ruiter capituleerde bij de poging en zag de rebound van dichtbij benut worden door verdediger Lam. Een andere dekkingsfout resulteerde bijna in een verdubbeling voor de Zwollenaren. Ryan Thomas kreeg de bal cadeau van Utrecht, maar faalde oog in oog met de uitkomende doelman. Het waren kansen waar Utrecht met enige jaloezie naar keek. De Domstedelingen wisten vrijwel niets te forceren in eigen stadion.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen