Vitesse bluft Ajax opnieuw af: "Dit verbaast me niet"

1 februari 2015, 17:40

Voor de derde keer dit seizoen stonden Vitesse en Ajax zondag tegenover elkaar en voor de derde keer was het betere veldspel van de ploeg uit Arnhem. Vroeg in het seizoen won Ajax het competitieduel tussen beide teams in de ArenA tegen de verhouding in met 4-1, enkele maanden later namen de Arnhemmers revanche door in het bekertoernooi met 0-4 te winnen. Ditmaal werd het, in Gelredome, 1-0.

Het spel van Ajax ligt Vitesse wel, concludeerde Davy Pröpper na afloop in gesprek met onder meer FCUpdate.nl. "We hebben een soortgelijke speelstijl, moeten het allebei van het voetbal hebben", stelt hij. Dat voetbal was in alle onderlinge duels beter verzorgd bij Vitesse, in Gelredome kwam Ajax er zelfs helemaal niet aan te pas. "Op het middenveld hebben we een goede slag geslagen", glundert de Vitessenaar. "Eigenlijk was ons spel net zo overtuigend als in de bekerwedstrijd. Ajax had de hele wedstrijd moeite om onder onze druk uit te komen en je merkte dat ze opbouwend zoekende waren." Het verschil tussen Ajax en PSV, dat twee weken geleden met 0-1 won in Arnhem, is volgens Pröpper niet lastig aan te wijzen. "PSV heeft een heel andere manier van spelen, ze laten ons aan de bal en loeren op de counter. Dat is voor ons moeilijker te bespelen."

Vitesse kon het succesje wel gebruiken, want de ploeg rolde van de ene deceptie in de andere. In de competitie zakten de Arnhemmers steeds verder weg, in de beker werd midweeks met 4-0 verloren van FC Groningen. "Maar eigenlijk deden we nu niet zoveel anders als tegen FC Groningen", stelt Pröpper. "Het grootste verschil is dat we het nu negentig minuten volhielden en nu niet na een uur tegen een rode kaart aanliepen."

Dat Vitesse nu een keer wel de beloning kreeg voor het verzorgde veldspel, doet de middenvelder goed. "Als je zo lang niet wint, ga je vanzelf een beetje twijfelen. Maar we weten wat we kunnen, daarom ben ik ook niet verbaasd over het verloop van deze wedstrijd tegen Ajax. Ons spel is nog steeds goed en voor ons was het, in aanloop naar dit duel, echt een 'item' om drie punten te pakken. Daarom zijn we hier heel blij mee."

De afgelopen maanden werd de 23-jarige Pröpper vaak genoemd als mogelijke versterking voor Ajax. Enkele dagen geleden werd bekend dat niet hij, maar Daley Sinkgraven van sc Heerenveen het Amsterdamse middenveld komt versterken. "Of ik heb laten zien dat Ajax de verkeerde middenvelder gehaald heeft? Daar was ik totaal niet bezig, echt niet", lacht Pröpper desgevraagd. "Ik was maar met één ding bezig: de punten."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen