Cocu over gat met Ajax: "We hebben het afgedwongen"

2 februari 2015, 17:40

PSV deed afgelopen weekend uitstekende zaken in de titelstrijd in de Eredivisie. De Eindhovenaren wonnen zelf op de valreep met 2-1 van Willem II en zagen Ajax met 1-0 ten onder gaan in Vitesse, waardoor het gat tussen de nummers één en twee op de ranglijst vergroot werd tot negen punten. Trainer Phillip Cocu wil deze marge intact houden, als zijn ploeg dinsdagavond (20.45 uur) op visite gaat bij NAC Breda.

"Als je zelf blijft winnen, dan kun je kijken wat de concurrent doet en die hebben punten lagen liggen. Wij hebben er alles aan gedaan om die wedstrijd te winnen en dan dwing je dat ook af", zegt Cocu op PSV.nl over de concurrentiestrijd met Ajax. De keuzeheer van de koploper stelt dat er de nodige fysieke ongemakken zijn bij een aantalspelers, maar dat iedereen (op de langer geblesseerden na) toch lijkt te kunnen spelen.

Cocu zag dat opponent NAC de afgelopen twee duels de nul hield (tweemaal 0-0). "De laatste wedstrijden heeft NAC vooral vanuit een compacte defensieve organisatie gespeeld", aldus de PSV-trainer. "Dat verwacht ik eigenlijk morgen weer. Met de linies kort op elkaar, wel druk op de bal zettend op de eigen helft om weinig ruimte weg te geven en van daaruit loeren ze op de mogelijkheden die gaan komen."

PSV treft met Menno Koch een speler die de club verhuurd heeft. "Het is mooi dat Menno daar zijn wedstrijden speelt en dat hij het ook goed doet", stelt Cocu." Dat is de reden waarom hij verhuurd is, om zijn wedstrijden te spelen. En het is alleen maar mooi dat het goed gaat."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen