Recordtransfer Schürrle naar Wolfsburg bevestigd

2 februari 2015, 19:45

De miljoenentransfer van André Schürrle naar VfL Wolfsburg is officieel bevestigd. De Duitse aanvaller keert zodoende na anderhalf jaar voor Chelsea te hebben gespeeld terug in Duitsland. De nummer twee van de Bundesliga legt een slordige 32 miljoen euro neer voor de wereldkampioen, die een contract tot de zomer van 2019 tekent.

Dankzij de komst van de 24-jarige Schürrle is er een clubrecord gevestigd door Die Wölfe. De 32 miljoen euro die de club van Bas Dost overmaakt aan Chelsea kan overigens nog oplopen tot 37 miljoen euro, vanwege prestatieclausules in het contract van de Duitse international. In zijn vaderland excelleerde hij eerder bij Bayer Leverkusen, wat hem een transfer naar Engeland opleverde. Op Stamford Bridge wist hij geen vaste basisplaats af te dwingen, ondanks veertien doelpunten in officiële duels.

Het is niet de eerste keer dat Chelsea en Wolfsburg miljoenen euro's en spelers met elkaar uitwisselen. Vorig jaar werd Kevin De Bruyne, afgelopen weekend samen met Dost de uitblinker tegen Bayern München (4-1 winst), voor 22 miljoen euro overgenomen van The Blues.

Wolfsburg nam deze winter afscheid van Ivica Olic, die naar zijn oude liefde Hamburger SV verkaste. Dat maakte de weg enigszins vrij voor Schürrle. De leemte die de Duitser bij Chelsea achterlaat wordt waarschijnlijk opgevuld door Juan Cuadrado, die hoogstwaarschijnlijk overkomt van Fiorentina.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen