Doelpunt Robben niet genoeg voor zege Bayern

Ger
3 februari 2015, 21:56   Bijgewerkt: 3 februari 2015, 22:03

Bayern München heeft genoegen moeten nemen met een puntendeling tegen Schalke 04. De toeschouwers in de volgepakte Alianz Arena zagen de score op 1-1 uitkomen. De thuisploeg speelde na zeventien minuten met een man minder.

Jerome Boateng kreeg een directe rode kaart nadat hij de doorgebroken Sidney Sam had gevloerd. De daaropvolgende penalty werd echter hopeloos gemist door Eric Choupo-Moting. Zelfs in ondertal was Bayern daarna de bovenliggende partij, al vielen er voor de rust geen doelpunten te noteren. Na de hervatting brak Arjen Robben de ban. In de 67ste minuut verlengde de Oranje-international een hoekschop van Xabi Alonso trefzeker met zijn hoofd. De koploper kon slechts kort genieten van die voorsprong. Slechts vijf minuten later tekende Benedikt Höwedes voor de gelijkmaker. Bij Schalke ontbrak Klaas-Jan Huntelaar vanwege een schorsing.

VfL Wolfsburg verzuimde opnieuw in te lopen op Bayern. De nummer twee van de Bundesliga speelde eveneens gelijk. Bij Eintracht Frankfurt werd het 1-1. Stefan Aigner zette de thuisploeg na bijna een uur spelen op voorsprong. Wolfsburg, met Bas Dost in de basis, verzekerde zich vlak voor tijd van een punt. Kevin De Bruyne was de doelpuntenmaker. Wolfsburg was vorige week uitstekend begonnen aan de tweede seizoenshelft door Bayern verrassend met 4-1 te verslaan.