Broerse wordt commercieel directeur bij PEC Zwolle

4 februari 2015, 21:11   Bijgewerkt: 4 februari 2015, 23:20

Joost Broerse gaat aan het einde van het seizoen aan de slag als commercieel directeur bij PEC Zwolle. Het contract van de 35-jarige verdediger bij de bekerhouder loopt komende zomer af.

Broerse heeft zich de afgelopen maanden bij PEC verdiept in het commerciële pad. "Het was een hele moeilijke beslissing, maar toch vind ik dit een mooi moment om mijn voetbalschoenen op te bergen", aldus Broerse op de website van PEC Zwolle. "Gelukkig kan ik terugkijken op een mooie carrière met vele sportieve hoogtepunten. Ik ben blij met de unieke kans die PEC Zwolle mij nu biedt, om buiten het veld een loopbaan op te bouwen."

"Wij willen graag mensen uit onze eigen organisatie kansen geven om zich door te ontwikkelen als die mogelijkheid zich voordoet," lichtte voorzitter Adriaan Visser toe. "Voor een dergelijke insteek hebben wij met veel interesse gekeken naar hoe Ajax dat doet met bijvoorbeeld Edwin van der Sar. Wij zaten in de procedure om een commercieel directeur aan te trekken toen Joost in de winterstop tijdens het trainingskamp in Zuid-Afrika te kennen gaf dat hij in aanmerking wilde komen voor deze functie. 'Wat Van der Sar bij Ajax kan, zou ik bij PEC Zwolle kunnen doen', vond hij."

Broerse liep in november een stressfractuur op in zijn middenvoetsbeentje en stond als gevolg daarvan een kleine drie maanden aan de kant. Vorige week zat Broerse voor het eerst weer bij de wedstrijdselectie van de Zwollenaren voor het duel tegen FC Utrecht.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen