Ivoorkust verzekert zich met zege op DR Congo van finaleplek

4 februari 2015, 22:21   Bijgewerkt: 5 februari 2015, 00:24

Ivoorkust heeft zich als eerste land geplaatst voor de finale van de Afrika Cup. In Bata waren de Oranje Olifanten met 3-1 te sterk voor de Democratische Republiek Congo.

Yaya Touré maakte het openingsdoelpunt. De Ivoriaan trof doel met een kiezelhard schot van twintig meter afstand. Drie minuten later was het evenwicht weer hersteld. Dieumerci Mbokani benutte een penalty. Nog voor rust trok Ivoorkust de wdstrijd definitief naar zich toe. Gervinho maakte het doelpunt van dichtbij, op aangeven van Bony. ADO Den Haag-verdediger Wilfried Kanon besliste het duel halverwege de tweede helft.

De andere finalist komt uit het duel tussen gastland Equatoriaal-Guinee en Ghana, dat donderdag gespeeld wordt.