Vitesse boekt effectieve overwinning bij Cambuur

4 februari 2015, 22:37

Vitesse heeft de spectaculaire zege op landskampioen Ajax een goed vervolg gegeven in Leeuwarden. Op bezoek bij Cambuur won de ploeg uit Arnhem met 0-2. Vitesse wist genoeg kansen te creëren en hield achterin de pot aardig dicht, waardoor er sinds 1994 eindelijk weer eens gewonnen werd in Leeuwarden.

Het Gelredome barstte zondagmiddag los toen invaller Uros Djurdjevic vlak voor tijd de bal op prachtige wijze tegen de touwen schoot. Jasper Cillessen werd geklopt en Vitesse wist alsnog te winnen van een wankelend Ajax. Een reeks van matige resultaten met vooral veel makkelijke tegentreffers werd doorbroken. Peter Bosz vertelde voor de camera dat hij eindelijk een beloning zag voor zijn elftal, dat altijd met aanvallende intenties aan de aftrap verschijnt.

De ploeg uit Arnhem wilde natuurlijk opnieuw drie punten pakken na de zege op landskampioen Ajax, op bezoek bij Cambuur. Vitesse begon gretig en creëerde meteen een handjevol kansen. Marko Vejinovic probeerde het uit een vrije trap, maar stuitte op doelman Leonard Nienhuis. Bertrand Traoré raakte loeihard de paal en was het dichtst bij een doelpunt voor de bezoekers. De 0-1 viel uiteindelijk alsnog vlak voor rust binnen, via Valeri Qazaishvili. De kleine dribbelaar mikte de bal, na afleggen van Traoré, beheerst in de hoek en zette Vitesse verdiend op voorsprong.

Bij de thuisploeg liep het daarentegen niet helemaal. Ook Cambuur speelt graag offensief en attractief voetbal, zeker in eigen huis, maar de passing was nog te slordig. Daniel de Ridder kreeg de enige mogelijkheid om gevaarlijk te zijn voor het doel van Eloy Room. Hij probeerde het via een volley bij de tweede paal, terwijl hij de bal beter had kunnen afleggen. Achterin hield het elftal van trainer Henk de Jong de boel niet dicht. Er werd vrij veel ruimte weggegeven, waardoor Vitesse halverwege terecht aan de leiding ging. Cambuur wist dit seizoen overigens al 16 keer niet de nul te houden; vooralsnog de langste reeks van alle Eredivisieclubs.

En terwijl de equipe in Leeuwarden, met steun van de aanwezige supporters, langzaam sterker werd, sloegen de bezoekers opnieuw toe. Op het juiste moment. Denis Olynik tikte een doorgeschoten hoekschop op de doellijn binnen. Hij gaf het laatste zetje zonder dat het echt nodig was en zette Vitesse daarmee op een comfortabele 0-2-voorsprong. De hoop leek langzaam te vervliegen bij Cambuur. Dat kwam niet alleen door de treffers van Vitesse, maar bovenal door de ijzersterke achterhoede, met Jan-Arie van der Heijden en de teruggekeerde captain Guram Kashia als leiders. Terwijl het nóg heviger ging sneeuwen en de wedstrijd bijna vroegtijdig werd afgefloten, speelden de Arnhemmers de wedstrijd zonder veel moeite uit.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen