Spugende Jansen blijft geschorst, Roda JC in beroep

5 februari 2015, 19:47

De schorsing van Anco Jansen blijft vooralsnog staan. De tuchtcommissie van de KNVB acht het bewezen dat de aanvaller van Roda JC Kerkrade afgelopen zondag in de derby tegen MVV (3-1 verlies) heeft gespuugd naar de scheidsrechter, waarvoor hij een rode kaart kreeg. Daarom is Jansen voor zes wedstrijden uitgesloten, al heeft Roda JC direct beroep aangetekend. De voorlopige straf is in lijn met het schikkingsvoorstel van de aanklager betaald voetbal.

Jansen had dat voorstel eerder deze week van tafel geveegd, aangezien hij zich van geen kwaad bewust was. "Ik heb bij MVV-Roda absoluut NIET gespuugd", stelde hij via Twitter. Het hoger beroep dient op 17 februari. Jansen mag vrijdag niet spelen tegen FC Eindhoven, maar is wel speelgerechtigd voor de duels met FC Volendam en Jong Ajax, die beide worden gespeeld voordat de zaak dient. Als de straf van Jansen na het hoger beroep gehandhaafd blijft, dan mist hij onder meer de clash met koploper NEC.

Volgens 1Limburg heeft de maandag vastgelegde Arjan Swinkels, overgenomen van het Belgische Lierse SK, vrijdag in de uitwedstrijd tegen FC Eindhoven direct een basisplaats bij Roda JC. Of dit ten koste gaat van Guy Ramos of Bart Biemans kon coach René Trost donderdag nog niet zeggen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen