Jóhannsson vond rood terecht: "Was een scoringskans"

5 februari 2015, 23:52

Aron Jóhannsson begrijpt de beslissing van arbiter Pol van Boekel om direct rood te geven aan Niklas Moisander. De Amerikaanse spits van AZ werd door Moisander ten val gebracht op het moment dat hij wegdraaide en door leek te kunnen lopen richting het doel.

"Ik werd aangespeeld door Stevie, draaide weg en vervolgens maakte hij een overtreding", zegt Jóhannsson tegen onder meer FCUpdate.nl over het veelbesproken moment in de wedstrijd tussen Ajax en AZ (0-1). "Het was een lichte overtreding, maar ik was door op het doel. Ik denk dus dat de scheidsrechter inderdaad een rode kaart moest geven."

Verbaasd dat Van Boekel rood trok voor de centrale verdediger van Ajax was Jóhannsson dus niet. "Het contact tussen ons was heel licht, dus ik begrijp dat het een lastige situatie is, maar het was een duidelijke scoringskans. In zo'n geval moet de scheidsrechter een rode kaart geven."

Op het moment dat Moisander van het veld gestuurd werd, stond het nog 0-0. Met elf tegen tien wist AZ vervolgens de volle winst te grijpen in de ArenA, door een doelpunt van diezelfde Jóhannsson. "Simon Poulsen maakte een actie op links en bracht de bal voor het doel. Ik weet eigenlijk niet of hij wilde schieten, of een voorzet wilde geven. Maar in zulke gevallen sta ik er om de bal erin te tikken", glundert de Amerikaanse spits.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen