Van Boekel blijft erbij: "Voor mij was het rood"

5 februari 2015 – Scheidsrechter Pol van Boekel staat nog steeds achter zijn beslissing om rood te geven aan Niklas Moisander in de thuiswedstrijd van Ajax tegen AZ (0-1), na een overtreding op Aron Jóhannsson. De leidsman vindt dat er sprake was van het ontnemen van een scoringskans.

"In deze situatie heb je als scheidsrechter twee mogelijkheden: of je vindt het geen overtreding en als je dat wel vindt, dan hoort daar een rode kaart bij voor het ontnemen van een scoringskans", legde Van Boekel na afloop uit bij FOX Sports. "Voor mij was meteen duidelijk dat het een overtreding was. Een duw hoeft niet hard te zijn om bestraft te worden."

"Dus op het moment dat het voor mij duidelijk was dat het een overtreding was, moest ik overgaan tot het nemen van een vervolgstraf", vervolgde Van Boekel. "En naar mijn mening was de bal binnen het speelbereik van Aron Jóhannsson en kon hij dus een scoringskans gaan creëren."

Eerder deze week kreeg PSV'er Jetro Willems in het uitduel met NAC Breda (0-2) al in de eerste minuut een onterechte rode kaart. Deze werd een dag later al weer geseponeerd door de KNVB. Op de vraag of dat ook met de rode prent van Moisander gaat gebeuren, antwoordde Van Boekel: "Daar ga ik niet over. Voor mij was het een overtreding en een rode kaart."

Reacties

Ajax

gerelateerd