Van den Brom: "We hebben historie geschreven"

6 februari 2015 – AZ-trainer John van den Brom stond na de uitwedstrijd tegen Ajax met een trots gevoel de media te woord. Zijn ploeg zegevierde donderdag met 0-1 in de Amsterdam ArenA, iets wat sinds 1981 niet meer was voorgekomen.

"Als je uit bij Ajax drie punten haalt, mag je blij zijn. Als je dan achteraf ook nog hoort dat het 34 jaar geleden is dat we hier voor de competitie hebben gewonnen dan kan je wel stellen dat we historie hebben geschreven", zei Van den Brom volgens AZ.nl. Aanvankelijk was Ajax wel de bovenliggende partij, maar een dubieuze rode kaart voor Niklas Moisander na ruim een uur spelen bleek de ommekeer, vond ook Van den Brom.

"Of het er nou wel of niet een was, het feit dat we in die situatie kwamen, geeft onze intenties aan", vervolgde Van den Brom. "Voor ons was het zaak in organisatie te blijven staan en in hoog tempo te blijven spelen. Dat hebben we gedaan en daardoor viel ook de goal. We hebben het professioneel uitgespeeld. We hadden een zware serie voor de boeg, met Ajax, FC Groningen en PSV. De eerste hebben we gewonnen. We snakten naar een overwinning op een grote ploeg, dit geeft onze jongens een boost."

Reacties

Eredivisie

gerelateerd