AZ mogelijk zonder Ajax-beul: "Wordt race tegen de klok"

6 februari 2015 – Aron Jóhannsson, de man van de winnende goal in de uitwedstrijd tegen Ajax, ontbreekt zondag tegen FC Groningen mogelijk bij AZ. De Amerikaan hield aan het duel in de ArenA een enkelblessure over. Coach John van den Brom weet nog niet of hij de spits opneemt in zijn selectie, laat hij weten op AZ.nl. "Jóhannsson heeft last van zijn enkel. Hij wordt intensief behandeld. Het wordt een race tegen de klok."

Door de zege op Ajax doet AZ ineens volop mee in de strijd om de tweede plaats. "We zijn goed uit de winterstop gekomen. We hebben tien punten uit vier duels gepakt. De bekerwedstrijd tegen FC Twente was helaas niet goed. Dat ben ik nog niet kwijt. Maar in de Eredivisie staan we er dus goed voor, met één punt achterstand op de nummer drie. En dat terwijl ons spel nog niet eens sprankelend is geweest", vindt coach Van den Brom.

"Waar wij toe in staat zijn? We hebben een goed team, wie er ook speelt", aldus de oefenmeester. "Voorwaarde is dat we het met z'n allen doen, want we hebben niet veel spelers die individueel het verschil kunnen maken. De winst tegen Ajax geeft ons veel vertrouwen. Een resultaat boeken in een grote wedstrijd geeft spelers het besef: we kunnen het. Uit tegen Feyenoord was dat ook al bijna gelukt. Dit gevoel nemen we mee."

Reacties

Eredivisie

gerelateerd