Saint-Etienne lijkt Champions League te kunnen vergeten

6 februari 2015, 23:58   Bijgewerkt: 7 februari 2015, 10:03

De droom van Saint-Etienne om volgend seizoen in de Champions League uit te komen, lijkt definitief vervlogen. De ploeg van Ricky van Wolfswinkel kwam vrijdag voor de vierde keer op rij niet tot winst in de Ligue 1. Tegen laagvlieger RC Lens werd voor eigen publiek, ondanks een 2-0 voorsprong, met 3-3 gelijkgespeeld.

Door goals van Landry N'Guémo en Yohan Mollo leidde Saint-Etienne na 57 minuten comfortabel (2-0), maar in de daaropvolgende twintig minuten zette Lens het duel volledig op zijn kop. Yoann Touzghar herstelde met twee treffers, waarvan één penalty, het evenwicht en Pablo Chavarría maakte de ommekeer in de 77ste minuut compleet. Door een doelpunt van Mevlüt Erdinç in de 83ste minuut hield Saint-Etienne uiteindelijk nog wel een punt over aan het treffen. Van Wolfswinkel had een basisplaats bij de thuisploeg en werd in de 54ste minuut vervangen door Erdinç.

Saint-Etienne stond enige tijd op de derde plaats in Frankrijk, maar heeft inmiddels een achterstand van zes punten op nummer drie Paris Saint Germain. De werkgever van Gregory van der Wiel komt zondag bovendien nog in actie. Het gaat dan op bezoek bij koploper Lyon, dat 49 punten heeft.