Veerman nu al cultheld in Friesland: "Een jongensboek"

8 februari 2015, 10:09

Henk Veerman werd in de wintertransferperiode door sc Heerenveen weggeplukt bij FC Volendam. De boomlange spits scoorde dit seizoen al zestien doelpunten in dienst van de Jupiler League-club en kende zaterdagavond tegen PEC Zwolle een gouden invalbeurt. Met een subtiel lobje bepaalde hij de eindstand op 4-0. "Het is net een jongensboek."

Veerman lijkt binnen een week tijd al uitgegroeid te zijn tot een cultheld. 'We willen Henkie zien', scandeerden de fans op een gegeven moment in de tweede helft en trainer Dwight Lodeweges gaf gehoor aan deze oproep. De Volendammer kwam in het veld en zette zijn naam binnen een minuut al op het scorebord, met zijn tweede balcontact. "Dit voelt geweldig", zegt Veerman op het digitale thuis van de Friezen. "Het gaat zo snel, het is net een jongensboek. Ik ben heel blij met mijn eerste goal voor Heerenveen."

Hij is er nog geen week, maar wordt al op handen gedragen in Friesland. "Ik heb geen idee waarom ik nu al zo populair ben. Ik moet iets goeds hebben gedaan, maar weet niet wat. Ik moet de fans maar eens vragen wat het is. Het is geweldig om zo te beginnen. Vanavond heb ik de fans met een doelpunt kunnen bedanken. Ik hoop dat ik hen nog vaak kan laten juichen", aldus Veerman, die wel realistisch is. "Dit voetbal is van een ander niveau dan in de Jupiler League. Ik zal echt mijn best moeten doen om aan te haken."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen