Rode lantaarn weg uit Dortmund: "Nu lijn doortrekken"

8 februari 2015, 12:52

Er heerst grote vreugde bij Borussia Dortmund, dat eindelijk van de laatste plaats af is in de Bundesliga. Dankzij een keurige 0-3 overwinning bij SC Freiburg staat de tegenstander in het onderlinge duel samen met het VfB Stuttgart van Huub Stevens onder Dortmund op de ranglijst.

Trainer Jürgen Klopp is naar eigen zeggen niet opgelucht, maar geniet vooral van de opsteker. "We hebben het goed gedaan, vanaf het begin. We speelden gefocust en dat was zeer belangrijk. We waren actief en solide en hebben verdiend gewonnen", aldus de coach van Dortmund. "Het team moet in zichzelf geloven en dat was tegen Freiburg het geval. Nu is het zaak om dit vast te houden", aldus Klopp.

Het is voor Dortmund te hopen dat de zege als een soort katalysator zal werken richting de volgende wedstrijden. "We moeten niet vergeten dat we vrijdag alweer een wedstrijd hebben, tegen FSV Mainz 05. Dat we nu gewonnen hebben betekent niet dat we de volgende vier duels ook winnen. We moeten het beste uit deze wedstrijd halen en de lijn doortrekken", aldus de trainer van de geplaagde topclub.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen