Fiorentina in ieder geval tijdelijk in Italiaanse top vier

8 februari 2015, 14:35   Bijgewerkt: 8 februari 2015, 15:14

Fiorentina is er zondagmiddag in geslaagd om de top vier van de Italiaanse Serie A te bestormen. De formatie uit Florence had het in het eigen Stadio Artemio Franchi vrij lasstig met Atalanta Bergamo, maar schudde de laagvlieger in de slotfase van zich af: 3-2. Zodoende werden Lazio Roma en Sampdoria op één punt afstand gezet door La Viola, dat wel een duel meer gespeeld heeft dan deze twee concurrenten in de strijd om Europees voetbal.

De motor van Fiorentina begint steeds beter te draaien naarmate het seizoen vordert. De ploeg van coach Vincenzo Montella was voor het treffen met Atalanta al zes officiële wedstrijden op rij ongeslagen en knikkerde AS Roma afgelopen dinsdag bovendien uit de Coppa Italia. Mario Gómez was toen de gevierde man in Stadio Olimpico, met twee doelpunten. De Duitse goalgetter komt steeds beter in het ritme in Florence, met vijf treffers in vier wedstrijden. Tegen het team uit Bergamo wist de Duitser het net niet te vinden, maar dat had geen vervelende consequenties.

Atalanta, dat onlangs met 0-1 bij AC Milan wist te winnen, kwam verrassend op voorsprong tegen de paars-witten. Het ging door een kopbal van Davide Zappacosta brutaal aan de leiding in Florence. José María Basanta zorgde echter al vrij snel voor de gelijkmaker. Na zijn rake kopbal was de Fiorentina-verdediger zelfs dicht bij zijn tweede van de middag, maar zijn volley verdween over het doel.

Mohamed Salah, als wisselgeld betrokken bij de miljoenentransfer van Juan Cuadrado naar Chelsea, maakte in de tweede helft zijn debuut voor Fiorentina. Nadat de Egyptenaar in het veld was gekomen, bracht een andere winteraanwinst de thuisploeg aan de leiding. Alessandro Diamanti, die overkwam van het Chinese Guanghzou Evergrande, maakte een kwartier voor tijd de 2-1. Het was het startschot van een spannend slot. Daarin herstelde Yiadom Richmond Boakye het evenwicht namens Atalanta en zorgde Manuel Pasqual enkele minuten voor het einde voor drie Florentijnse punten: 3-2.

Lazio en Sampdoria hebben tegen respectievelijk Genoa (maandag) en Sassuolo (zondag) de kans om Fiorentina weer te passeren.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen