Ivoorkust wint Afrika Cup na bizarre penaltyserie

8 februari 2015, 23:03   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Ivoorkust heeft zondagavond de Afrika Cup gewonnen. Het had 22 (!) strafschoppen nodig om Ghana te verslaan. De strafschoppenreeks was nodig omdat beide landen in 120 minuten voetbal niet hadden gescoord.

Ghana kwam tijdens de penaltyserie al snel in een zetel. Wilfried Bony schoot de eerste penalty van Ivoorkust tegen de lat. Landgenoot Junior Tallo miste ook. Kort daarna ging ook Ghana twee keer in de fout. Doelman Razak Brimah miste de 21ste penalty, waarna doelman Copa Barry, die in de strafschoppenserie tot twee keer toe een blessurebehandeling onderging, de 22ste strafschop wel benutte: 9-8.

Zo spectaculair als de penaltyserie was, zo tegenvallend waren de 120 minuten die eraan vooraf gingen. Ghanees Christian Atsu (ex-Vitesse) kreeg de grootste kans van de wedstrijd, maar raakte de paal. Ook Jordan Ayew was namens Ghana dicht bij een doelpunt. Bij Ivoorkust speelde ADO-verdediger Wilfried Kanon de hele wedstrijd. 

De laatste winnaar van de Afrika Cup was Nigeria in 2013. Ivoorkust won het toernooi één keer eerder. Net als in 1992 was Ghana in de finale de tegenstander, stond het na 120 minuten 0-0 en wonnen de Ivorianen na een lange penaltyreeks.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen