Al 60 goals voor Emmen: "Hoort bij onze speelstijl"

9 februari 2015, 19:22

Van alle Nederlandse clubs in het betaalde voetbal is FC Emmen opmerkelijk genoeg de eerste die dit seizoen de barrière van 60 doelpunten doorbroken heeft. De Drenten kennen een uitstekend seizoen en staan momenteel op de vierde plaats in de Jupiler League. Vooral in aanvallend opzicht gaat het dit seizoen van een leiden dakje bij Emmen en dat doet trainer Joop Gall goed.

De opzienbarende doelpuntenproductie hoort bij de manier van spelen van Emmen, geeft Gall aan in gesprek met RTV Drenthe. De Drentse club speelt met risisco en incasseert én scoort daardoor veel goals. Hij neemt het vanavond (20.00 uur) met zijn ploeg op tegen FC Den Bosch. "We gaan Den Bosch bestrijden zoals we dat altijd willen. Als er in onze manier van spelen één radertje minder draait, dan voel je dat wel in het spel. Dan is onze speelstijl ook kwetsbaar, zo eerlijk moet ik zijn. Maar zo spelen heeft ons wel al 60 goals opgeleverd... Dus het is maar wat je wilt he", knipoogt Gall.

Afgelopen vrijdag werd tegen Jong PSV (0-2 winst) de grens van 60 goals overschreden door Emmen. De nummer vier van de Jupiler League scoort gemiddeld 2,6 doelpunten per wedstrijd. Blijft dit zo, dan komt Emmen dit seizoen aan het eind van de rit uit op maar liefst 99 treffers. Cas Peters is met zeventien doelpunten de topscorer van de competitie.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen