Veltman speelt weer en lijkt klaar voor Twente-thuis

10 februari 2015, 00:13

Jong Ajax won maandagavond met 2-1 van Achilles '29. Er vielen drie dingen op in de overwinning van de Amsterdamse talenten: Joël Veltman maakte zijn rentree na een maand blessureleed, winteraanwinst Andre Onana debuteerde bij de Ajacieden onder de lat en Richairo Zivkovic maakte twee doelpunten.

Veltman lag een maand uit de roulatie wegens een hamstringblessure, die hij tijdens het trainingskamp in Qatar opliep. Hij stond als linker centrale verdediger geposteerd en speelde zonder fysieke problemen 55 minuten mee tegen de ploeg uit Groesbeek. De verdediger lijkt klaar te zijn voor de thuiswedstrijd van het eerste elftal tegen FC Twente (zondag). "Het ging goed", zegt Veltman op Ajax.nl over zijn terugkeer. "De komende dagen zal wel duidelijk worden of ik speel dit weekend."

Onana, in de winter overgekomen van FC Barcelona, verdedigde voor het eerst het Amsterdamse doel. Hij startte ongelukkig: een slechte uittrap leidde tot de 0-1 van Achilles-captain Thijs Hendriks. Hij wist zich wel te herpakken. "Voor de wedstrijd konden we al zien dat hij nogal gespannen was", stelt trainer Andries Ulderink. "Als je dan ook meteen een fout maakt waar een goal uitkomt, is dat even moeilijk. Maar na rust heeft hij zich prima hersteld. Het is zijn eerste wedstrijd, dus dat hoort erbij."

Zivkovic tekende alweer zijn vijftiende en zestiende treffer van het seizoen aan. Hij scoorde uit een rebound en een voorzet.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen