Barça op koers voor finaleplaats in Copa del Rey

12 februari 2015, 00:04

Een plaats in de finale van de Copa del Rey, het nationale bekertoernooi, lonkt voor FC Barcelona. In Camp Nou wonnen de Catalanen de eerste wedstrijd tegen Villarreal in de halve eindstrijd met 3-1, waarmee het een uitstekende uitgangspositie gecreëerd heeft voor de return. Deze is op 4 maart, in El Madrigal.

Tot de tanden toe gemotiveerd begon Villarreal aan de wedstrijd in Barcelona. Natuurlijk, favoriet was het niet. Maar de club was vastbesloten om voor een stunt te zorgen, zo kondigde coach Marcelino aan in aanloop naar het duel. "Ik weet dat al mijn spelers bereid zijn om op het veld te sterven, met hun voetbalschoenen aan. We gaan de strijd met trots en overtuiging aan", sprak hij stoer.

Aan de inzet van de elf uit Villarreal lag het niet, maar het verschil in kwaliteit gaf simpelweg de doorslag op het veld. Door doelpunten van Messi, Iniesta en Piqué werd het 3-1, tussendoor deed Trigueros iets terug namens de bezoekers. Villarreal mocht van geluk spreken dat het bij 3-1 bleef, in de slotfase liet Neymar een uitgelezen kans op een vierde doelpunt liggen. De Braziliaanse invaller miste een penalty, zijn inzet werd gestopt door Sergio Asenjo. De strafschop was gegeven na een vermeende handsbal van Victor Ruiz.

In de andere halve finale nemen Athletic de Bilbao en Espanyol het tegen elkaar op.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen