Hiljemark waarschuwt: "Voorsprong kan zo weer weg zijn"

12 februari 2015, 09:27

PSV moet het in de pittige uitwedstrijd tegen AZ stellen zonder de geblesseerde sterkhouder Andrés Guardado. Oscar Hiljemark, onlangs teruggekeerd van een slepende heupblessure, lijkt de aangewezen man te zijn om de Mexicaanse steunpilaar te vervangen. Is dit inderdaad het geval, dan is dat de derde basisplaats van het seizoen voor de 22-jarige Zweed.

Hiljemark, eerder dit seizoen geopereerd aan beide heupen, kende een voorspoedig herstel. "Ik ben sneller teruggekomen dan waar op was gerekend. Ik ben er klaar voor om het team te helpen, als de trainer me daarvoor uitkiest", stelt de controleur, die in de laatste drie duels inviel, in De Telegraaf.

Samen met Luuk de Jong en Stijn Schaars (geblesseerd) is Hiljemark de enige speler in de selectie van PSV met kampioenservaring. Met Elfsborg greep hij de landstitel in Zweden. Met PSV is hij op weg om weer kampioen te worden, maar hij weet dat een ruime voorsprong nog niet veel hoeft te zeggen. "We stonden op een bepaald moment negen punten voor, maar toen kwam er een slechte serie van drie wedstrijden op rij en was ineens de hele voorsprong weg. Uiteindelijk vochten we onszelf terug vanuit een achterstand en werden we toch kampioen, maar je ziet hoe het kan gaan", aldus Hiljemark.

PSV staat momenteel twaalf punten voor op nummer twee Ajax, maar Hiljemark rekent zich nog niet rijk. "Zo'n voorsprong lijkt heel groot, maar kan ook zo weer weg zijn. Daarom moeten we nu ook niet gaan zitten rekenen. Die twaalf punten voorsprong is een mooie steun in de rug, maar niet meer dan dat."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen