Cruciale wedstrijd voor FC Utrecht: "Dit is het moment"

13 februari 2015, 09:12

FC Utrecht hield aan vijf wedstrijden die het in 2015 speelde slechts één schamel puntje over. De druk op trainer Robby Alflen lijkt me de week groter te worden, maar een overwinning kan de ploeg weer in het zadel helpen. De Domstedelingen spelen komende zondag in de eigen Galgenwaard tegen hekkensluiter FC Dordrecht.

"Het is inherent aan de voetballerij dat er druk komt te staan op een trainer als de resultaten tegenvallen", stelt Robbin Ruiter in De Telegraaf. De goalie van Utrecht steunt Alflen. "Ik denk dat iedereen in deze groep achter de trainer staat. Alleen wij kunnen ervoor zorgen dat we de trainer binnenboord houden door wedstrijden te gaan winnen. Iedereen is ervan doordrongen dat dit het moment is om punten te gaan pakken."

De driehoek Alflen, zijn assistent Harry van den Ham en adviseur Co Adriaanse moest zorgen voor attractief en offensief voetbal, maar in de praktijk is dit nog niet echt haalbaar gebleken. "Het lukt nog niet elke week om uit te voeren wat we willen. Op het moment dat dit altijd zou lukken, zouden we niet allemaal bij FC Utrecht spelen, maar richting Spanje gaan. We zijn niet de Messi's en Ronaldo's van deze wereld. Het is verschillende keren voorgekomen dat we verschrikkelijk goed voetbal speelden, maar toch geen resultaat behaalden. Toch vind ik dat we op deze manier moeten blijven spelen", benadrukt Ruiter.

Mocht Utrecht van Dordrecht winnen, dan kan er opeens weer naar boven gekeken worden. "Als je deze wedstrijd wint, haak je meer aan voor de plaatsen die recht geven op Europees voetbal. Als je verliest, wordt dat gat groter en komen de onderste plaatsen dichterbij", aldus Ruiter. "Ik put vertrouwen uit de wedstrijd tegen PSV, waarin we voor mijn gevoel de draad weer aardig hebben opgepakt. Al realiseer ik me dat het wel verschilt of je speelt tegen de toekomstige kampioen, een wedstrijd waarin alles mag maar niks moet, of tegen de gedoodverfde degradant, een wedstrijd die je per se moet winnen."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen