Lodeweges: "Cambuur wil ons bij de strot grijpen"

13 februari 2015, 15:22

Met AZ - PSV en Ajax - FC Twente staan er komend weekend twee zeer mooie wedstrijden op het programma in de Eredivisie, maar in Friesland zijn alle ogen toch echt gericht op een ander duel: de Friese derby tussen SC Cambuur en sc Heerenveen van komende zondag. Dwight Lodeweges, de trainer die deze week zijn contract verlengde in Heerenveen, maakt zich geen zorgen. Zijn ploeg is er klaar voor, dat weet hij zeker.

Heerenveen is de laatste weken uitstekend op dreef. Vorige week werd PEC Zwolle nog met 4-0 aan de kant geveegd. "Ons elftal draait en we willen de goede lijn vasthouden in Leeuwarden. Het is spannend, winnen in het hol van de leeuw zou een geweldige prestatie zijn", zegt Lodeweges op de website van de Friezen. "We zijn in vorm en voelen ons goed. Het niveau van de training was vanochtend (vrijdag, red.) hoog, we zijn een stuk verder dan een paar maanden geleden. Het positiespel en de partij was een lust om naar te kijken. Dat realiseren de jongens zich ook, ze voelen zich prima."

Waar Heerenveen de laatste weken excelleert, zijn de prestaties in Leeuwarden de afgelopen wedstrijden niet echt om over naar huis te schrijven. "Cambuur draait minder, maar de trainer en de spelers kennende gaan ze er zondag voor", waarschuwt Lodeweges. "Het is niet een ploeg die zich bij voorbaat kansloos acht, achterover gaat liggen en zegt van 'maak ons maar af'. Ik denk dat wij er klaar voor zijn en dat moet ook, want we krijgen zondag met een tegenstander te maken die ons bij de strot wil grijpen. Als ze van ons winnen, werkt dat als doping en kunnen ze de weg omhoog weer inslaan. Het wordt moeilijk zondag."

Het is nog niet zeker of Pele van Anholt (bovenbeen) en Joost van Aken (hak) in Leeuwarden van de partij zullen zijn bij Heerenveen. Hierover ontstaat zaterdag duidelijkheid.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen