Brandts: "Utrecht is toch een beetje aangeschoten wild"

13 februari 2015, 16:08

Langzaam maar zeker kruipt FC Dordrecht richting NAC Breda. De drager van de rode lantaarn is nog drie punten verwijderd van de nummer zeventien van de ranglijst. De Schapenkoppen hopen dat deze marge na het weekend verdwenen zal zijn. Trainer Ernie Brandts en de zijnen komen langs in Stadion Galgenwaard van FC Utrecht, dat dit seizoen een te nemen vesting is gebleken.

Trainer Ernie Brandts beschikt over een nagenoeg fitte selectie, ware het niet dat Giovanni Korte nog steeds buitenspel staat wegens een kuitblessure. De coach van Dordrecht stelt dat hij 'weinig reden tot wisselen heeft'. Doelman Robbert te Loeke moet zijn plaats wel afstaan aan Filip Kurto, die terug is na bovenbeenklachten. "Robbert heeft laten zien het niveau moeiteloos aan te kunnen. Dat is prettig om te weten. Wij hebben twee topkeepers en dat kan niet elke club in de Eredivisie zeggen. Maar Filip heeft alleen tegen AZ uit een mindere wedstrijd gekeept en verder was hij vrijwel foutloos. Dan ga je hem niet zomaar passeren na een blessure", aldus Brandts.

In Dordrecht weet men dat het de afgelopen tijd zeer onrustig was bij Utrecht. "Met één punt uit vijf wedstrijden staat de druk er daar op", weet Brandts. "Bij ons is dat natuurlijk niet anders. Wij hebben de laatste weken weliswaar punten gehaald, maar staan nog steeds onderaan en daarom is elke wedstrijd voor FC Dordrecht een finale. FC Utrecht heeft ook een beetje hetzelfde probleem als wij; ze scoren moeilijk. Voetballend ben ik behoorlijk van ze onder de indruk. Het wordt een open, aantrekkelijke wedstrijd verwacht ik, met veel druk naar voren van beide teams. We spelen zondag absoluut om te winnen. Nou doen we dat altijd, maar Utrecht is toch een beetje aangeschoten wild en in eigen huis hebben ze nog weinig kunnen winnen. Daar hopen we zondag van te profiteren."

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen