Excelsior laat FC Groningen ontsnappen op Woudestein

14 februari 2015 – FC Groningen is er wederom niet in geslaagd om te winnen op kunstgras. De ploeg van Erwin van de Looi won dit seizoen nog niet op die ondergrond en kwam ook op Woudestein tegen Excelsior niet verder dan 1-1. De Rotterdammers kwamen in de tweede helft op voorsprong via Daan Bovenberg en Albert Rusnák zorgde met een heerlijke volley voor de 1-1.

Excelsior tegen FC Groningen was een voorproefje op de halve finale van de KNVB-beker die op 8 april zal worden afgewerkt in de Euroborg. Het verschil met vanavond was echter dat de Rotterdammers een thuisvoordeel hadden en dat voordeel was misschien wel groter dan normaal. De Groningers pakten tot dit duel dit seizoen namelijk pas twee punten op kunstgras.

Excelsior leek daar handig op in te spelen en begon wervelend aan de wedstrijd. Jordan Botaka, Sander Fischer en Rick Kruys kregen allemaal een kans om te scoren in die beginfase. Sergio Padt stond sterk te keepen en hield alle pogingen uit zijn doel. Aan de andere kant kreeg Rasmus Lindgren wat ruimte om te schieten, maar hij wist de bal niet op doel te krijgen.

In het tweede gedeelte van de eerste helft zakte het tempo in en werd de wedstrijd meer gesloten. Jurgen Mattheij schoot vlak voor rust nog hard op doel en ook hij zag Padt redding brengen. De ruststand bleef daardoor steken op 0-0.

Ook de beginfase van de tweede helft was bijzonder vermakelijk. Het duurde niet lang voordat Bovenberg de bal uit een corner listig binnentikte en Excelsior op 1-0 zette. Groningen ging daarna aanvallender spelen en had een kwartier nodig om terug te komen in de wedstrijd - en dat gebeurde op prachtige wijze.

De bal werd voorgegeven en kwam terecht bij Rusnák. De middenvelder dacht geen moment na en volleerde de bal heerlijk tegen de touwen, 1-1. Even leek Groningen door te zetten. De bezoekers hadden meer balbezit, maar vooral Excelsior werd gevaarlijk in de omschakeling.

De ploeg van Marinus Dijkhuizen leek in de slotfase aan het langste eind te gaan trekken. Pech stond Excelsior in de weg. Tot twee keer toe raakte Ninos Gouriye de paal. Eerst was de invaller het eindstation van een vlijmscherpe counter en even later werd ook een diagonaal schot van de aanvaller teruggekaatst via de paal, eindstand: 1-1.

Beide ploegen schieten niet heel veel op met dit punt, al komt Excelsior steeds dichterbij lijfsbehoud. FC Groningen staat tiende en heeft nog een klein kansje op het halen van de play-offs voor Europees voetbal.

Reacties

Eredivisie

gerelateerd