Koploper Besiktas ontsnapt in krankzinnige slotfase

15 februari 2015, 17:24

Besiktas heeft zondagmiddag met pijn en moeite weer de leidingpositie in de Turkse Süper Lig overgenomen van Fenerbahçe. In een bizarre wedstrijd won de ploeg van coach Slaven Bilic met 3-2 van Bursaspor. De winnende treffer werd in laatste minuut van de blessuretijd geproduceerd.

Nadat Demba Ba en Cedric Bakambu hadden gezorgd voor een 1-1 ruststand, was het voor het echte spektakel wachten op de slotfase. In de 87ste minuut schoot Gökhan Töre de thuisploeg op 2-1, maar even later trok Ozan Tufan de stand namens Bursaspor weer gelijk. Nadat de bezoekers door een rode kaart met tien man kwamen te staan, zorgde Demba Ba in de 94ste minuut vanaf elf meter voor de bevrijdende 3-2. Zijn doelpuntenteller staat dit seizoen alweer op 22.

Besiktas staat nu weer één punt voor op Fenerbahçe, dat zaterdag met 5-1 van middenmoter Gaziantepspor won. Dirk Kuyt scoorde één keer. Galatasaray komt maandagavond nog in actie tegen laagvlieger Balikesirspor (thuis). Winnen Wesley Sneijder en co dit duel, dan komen ze op twee punten achterstand van Besiktas en één punt achterstand van Fenerbahçe.