Utrecht laat Kali naar Qatar gaan: "Toe aan rust"

16 februari 2015, 18:19

FC Utrecht en Anouar Kali zijn definitief van elkaar verlost. De ploeg uit de Domstad meldt maandag via de officiële kanalen dat de 23-jarige middenvelder naar het Qatarese Al Arabi vertrekt. Kali, voor wie FC Utrecht een transfersom ontvangt, heeft een contract tot de zomer van 2019 getekend bij zijn nieuwe werkgever.

Kali maakte zich vorige maand onmogelijk in de Galgenwaard, door ploeggenoot Kristoffer Peterson op een training een gebroken kaak te slaan. Volgens manager spelerszaken & scouting Edwin de Kruijff heeft dat en de daaropvolgende heisa rond Kali geen 'doorslaggevende rol' gespeeld bij de verkoop.

"Maar het heeft de besluitvorming natuurlijk wel beïnvloed. Voor ons en zeker ook voor Anouar", aldus De Kruijff op de clubwebsite. "Hij is enorm geschrokken van het incident, de impact die het heeft gehad en de reacties die erop volgden. Hij is toe aan rust rondom zijn persoon. Vandaar dat wij na onderhandeling met Al Arabi deze mogelijkheid bij hem neerlegden."

Het vertrek van Kali komt FC Utrecht goed uit. De Kruijff: "Gezien de financiële situatie van de club en het uitblijven van een transfer van Tommy Oar deze winter, konden wij dit goede bod - want daar hebben we het in dit geval over - op één van onze spelers niet weigeren. We beseffen ons dat we met Anouar een vaste kracht laten vertrekken. Dat is echter inherent aan de financiële situatie van de club."

Kali debuteerde in 2011 bij FC Utrecht in het profvoetbal en keerde afgelopen zomer, na een jaar bij Roda JC Kerkrade te hebben gespeeld, terug in De Galgenwaard.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen