Fiscus onderzoekt belastingconstructies Rode Duivels

17 februari 2015, 10:51

De belastingdienst in België buigt zich momenteel over de belastingconstructies van een aantal internationals. Dat is op de voorpagina van De Morgen te lezen en en is ook bevestigd tegenover Sporza. Diverse Rode Duivels zouden zich schuldig hebben gemaakt aan belastingontwijking.

Onder meer de administratie van Eden Hazard, Thibaut Courtois, Divock Origi en Kevin Mirallas wordt onderzocht. De internationals zouden hun portretrechten hebben ondergebracht bij een Luxemburgse vennootschap, zodat ze meer geld overhouden aan reclame-inkomsten. Dat is een legale constructie, ware het niet dat ze dan wel moeten kunnen aantonen dat het beheer daadwerkelijk in Luxemburg plaatsvindt.

"Als de fiscus kan aantonen dat de vennootschap bestuurd werd vanuit België of een ander land, kun je er vanuit gaan dat het geen Luxemburgse vennootschap is en mag je de winst dus ook in België belasten", legt professor fiscaal recht Michel Maus uit. "Over 100.000 euro portretrechten moet in België 34.000 euro belasting worden betaald. In Luxemburg is 80 procent vrijgesteld, waardoor 20.000 euro wordt belast. Tegen een tarief van zo'n 20 procent is dat een kleine 4.000 euro. Dat is toch een groot verschil", geeft hij inzicht in de situatie.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen