UEFA schorst 'slaande' Markovic voor vier duels

17 februari 2015, 14:18

Lazar Markovic moet bij de eerstkomende vier Europese wedstrijden van Liverpool toekijken. De 20-jarige Servische vleugelaanvaller kreeg voor de winterstop in het Champions League-duel met FC Basel een directe rode kaart en naar aanleiding daarvan stuurt de UEFA hem voorlopig het strafbankje op.

In de ontmoeting met Basel kreeg Markovic een rode kaart van scheidsrechter Björn Kuipers omdat hij in de ogen van de leidsman een slaande beweging maakte naar Behrang Safari. Op de beslissing van de Nederlander kwam veel kritiek. "Ik vond het verschrikkelijk", foeterde Liverpool-manager Brendan Rodgers na afloop. "Markovic stak zijn arm weliswaar in de lucht, maar als dit een rode kaart waard was, moet je iedere wedstrijd twee of drie spelers van het veld sturen."

Normaalgesproken schorst de UEFA een speler voor dergelijke vergrijpen voor drie wedstrijden, maar Markovic had nog een voorwaardelijke schorsing openstaan. Hierdoor mist hij niet alleen het tweeluik van Liverpool met Besiktas in de tweede ronde van de Europa League, maar ook de volledige eventuele achtste finales. Liverpool eindigde als derde in de Champions League-poule en werd derhalve verbannen naar het tweede bekertoernooi van Europa.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen