KNVB spreekt 'spugende' Roda JC-spits Jansen vrij

18 februari 2015, 12:06   Bijgewerkt: 18 februari 2015, 12:22

Anco Jansen heeft zijn gelijk gehaald bij de KNVB. De voetbalbond acht niet bewezen dat de spits van Roda JC gespuugd heeft naar de scheidsrechter. Jansen was naar aanleiding van dit vergrijp voor maar liefst zes wedstrijden geschorst, maar door de uitspraak van de bond verdwijnt deze straf uit de boeken.

Jansen werd in de derby tegen MVV, begin februari, van het veld gestuurd omdat hij een klodder speeksel richting de scheidsrechter zou hebben gestuurd. De beelden leken dit te bewijzen, maar Jansen zelf hield vanaf het eerste moment vol onschuldig te zijn. "Ik heb bij MVV-Roda absoluut NIET gespuugd", liet hij diezelfde dag via Twitter weten. Hij kreeg een schorsing van zes duels opgelegd, maar diende hier protest tegen aan. In afwachting van de uitspraak van de beroepscommissie mocht hij de afgelopen duels spelen voor Roda JC.

De zaak van Jansen diende dinsdagavond bij de KNVB, woensdagochtend volgde de uitspraak. De bond meldt dat de televisiebeelden 'onvoldoende eenduidig en overtuigend' zijn voor een veroordeling.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen